At samles om brætspil
Hvad er dit foretrukne brætspil?
Et brætspil er ikke noget livsnødvendigt på linje med mad og drikke, men det er firnurligt at tænke på, at stort set alle mennesker – fra ung til gammel – har prøvet at spille brætspil med alt fra familie og venner, hvilket har resulteret i, at de fleste mennesker har nogle brætspil, som de foretrækker at spille.
Og der kan ligefrem ende med at gå taktik i den, så man ved, hvordan man bedst vinder, fordi man kender ens foretrukne spil så godt.
Der medfølger måske endda bestemte snacks dertil og andre ritualer, der skal bevares, for at opretholde den rette stemning.
For det er formentlig stemningen, der gør, at stort set alle danske hjem har et eller flere former for brætspil liggende: De fleste kender til flere varianter af disse, og man skal ikke hen og lære kringlede regler ved nogle nye spil.
Ældre kan være med, fordi de ikke skal røre sig så meget, unge lærer at spille nogle spil, der ikke foregår elektronisk, og alle får vist sider af sig selv, man måske ikke oplever under en middags-samtale – og netop en pinlig tavshed kan brydes ved at introducere et godt brætspil!
Evolutionen med brætspil har dog også taget fart, hvor de mere gængse størrelser som tomandsspillet skak, dam eller det mere inkluderende ludo efterhånden bliver udkonkurreret af brætspil, der ofte indeholdere flere remedier, har vilde detaljer og foregår i et lidt hurtigere tempo.
Men det handler nok om at byde den udvikling velkommen, for prøv for eksempel at besøg Nordiskspil.dk, der har alt fra de klassiske spil som kalaha til mere strategisk anlagte brætspil og over til familie- og børnspil.
Det seje ved hjemmesiden er blandt andet, at man kan indeksere efter alder, antal spillere og hvor lang tid, det skal foregå over, og så får du udfærdiget en liste med de bedste spil til en passende pris, som du leder efter.
Så har du spilgaranti til de rette anledninger fremover!